torstai 4. heinäkuuta 2013

Reissu ja erittäin pitkä postaus

Käytiin reissunpäällä etelässä. Mentiin sukulaisten (taavetti) kautta helsinkiin, sieltä takasin sukulaisille, sieltä tampereelle, sieltä helsinkiin, sieltä tampereelle ja sieltä kotia..... ei ehkä se kaikkein fiksuin reitti valinta, mutta sään mukaan mentiin sekä kauppojen aukiolo ajan mukaan (reissattiin kerran juhannuksen molemmin puolin).
Matkat meni todella hyvin. Kuten arvata saattaa niin istuttiin autossa ihan pikkuisen paljon (lähtö pistehän on siis oulussa), mutta pienimmäinen jaksoi ihan todella hyvin matkat. pari kiukkua taisi tulla, mutta nekin loppui lyhyeen kun pysäheltiin kivoissa paikoissa matkan varrella (ihan perus puistoissakin pysähyttiin ohi ajettavissa kaupungeissa) ja matkassa oli sekä syötävää että tekemistä :)


 Ensimmäinen (ja palatessa viimeinen) pysähdys tehtiin vaskikelloilla. Parin tunnin matkan päässä kotoa. Siellä syötiin, leikittiin ja paukuteltiin kelloja niin maan penteleen lujaa että vieläkin kaikuu korvissa :D

Ensimmäiseksi suunnattiin siis sukuloimaan, tai no, käytiin heti saapumis päivää seuraavana päivänä helsingissä tuhlaamassa ja rankan auto reissun sekä kaupunki reissun jälkeen meillä oli yksi erittäin väsynyt reissaaja :) ihan hyvä vaan että nukkui, hortoiltiin pitkän aikaa pitkin helsinkiä kun ei oikeen tiietty minne mentäisiin ja kaikkialle oli älyttömän pitkä matka niin toisen oli hyvä nukkua koko hortoilu aika niin ei alkanut rataskyyti tympästä. Ehdittiin käydä sala jäätelöilläkin ilman pientä välikättä :)Sitten rauhotuttiinkin juhannuksen viettoon sukulaisilla. monta päivää meni siihen että kierreltiin talosta taloon ja ahdettiin ittemme täyteen pullaa, kakkua, keksiä ja hopea teetä (nam). Juhannuksena sitten oltiin parina päivänä mökillä viettämässä luppoaikaa. P näki tällä reissulla ekaa kertaa kolme pikkuserkkuaan joista kaksi oli mökillä mukana. Nämä kaksi olivat kyllä niin kavereita kokoajan. kulkivat yhdessä ja tekivät vähintäänkin vierekkäin asioita :) P on n.8kk nuorempi, mutta sitä ei olisi kyllä huomannut jos olisi ulkopuoliselta kysynyt.


 Maisemat olivat kauniita ja joka päivä oli lämmintä. Hieman hommaa hidasti minun puolella se että tuo paikka KUHISI muurahaisia. En tykkää niistä. Kerran on purassu murkku ja siksi hypin siellä melkeen kokoajan, mutta yksi pieni pentele puras viimesenä hetkenä kun odottelin P:tä autoon. Surkia tuuri ja kävi kyllä kipeetä. Mutta muuten oli kyllä aivan ihana paikka ja juhannus :)

 Autot pestiin ja P sai osallistua. Olihan yksi erittäin iloinen lapsi siellä sitten :)
Villikani (..pupu?) tuli syömään portinpieleen ja päästi ihmeen lähelle kuvaamaan. taustalla ihan kaukana on toinen kaveri joka ei uskaltanu tulla lähemmäs. Käytiin sukulaisen hevostallilla jossa P sai silitellä ponia ja hevosia. Varsojakin nähtiin, mutta ne ei halunnut tulla kutsuista huolimatta lähemmäs niin nähtiin ne vain sitten kauempaa.
Olin saada sydärin kun kuvasin polvillaan ja poni päättiki yhtäkkiä tulla melkein päälle. Sydän hakkas ku viimestä päivää :D Poni oli pikkuisen mua isompi jos olen kyykyssä ja sen suu suoraan naamalla. en siis luota noiden suu ja kavio käyttäytymiseen :) Heinääkin syötettiin. On se kyllä pikkunen kun vertaa isoon hevoseen. Pään kokoinen sirppana :)

Niin joo.... ja pitäähän ne hiuksetkin välillä pestä...


Yksi pikkuserkuista oli ystävällinen ja veti P:tä koiran talutus hihnalla kun ei P jaksanut itse polkea (tuo auto ei liikkunut nurmikolla ei sitten yhtään)

 Käytiin katsastamassa hiekkalinnat (oli kalevala teema) sekä taavetin linnoituksen rauniot :)


Seuraava postaus pitää sitten sisällään särkänniemi ja lintsi kuulumiset. Sekä minun aarre tuliaisen jonka paino on 5,5kg :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti