maanantai 29. huhtikuuta 2013

Ompeluksia

 Taas on tullut ommeltua vähän sitä sun tätä. ähinnä kesäksi uutta kivaa.


 Saumanvara ompelu sivulla (fb:ssä) oli taas perjantai haaste ja siinä oli haasteena tälläkertaa päähän. Eli mitä tahansa mikä tulee päähän josain muodossa. Tein siis pipon (varsin omaperäistä ;) ).
Tarkotus oli tehdä yksi pipo ja jos aikaa jäisi niin sitten vielä lieri lakki.

En ehtinyt sitten tehdä kuin sen pipon. Kaksi tuntia oli kyllä aikaa, mutta kun tollotin telkkaria sen ekan tunnin ja toisen aikana purin saumurin jälkeä niin ei siinä sitten enään ehtinyt toista alkaa ajatteleen.
 Koko on lakissa 50 ja P:n pää on nyt 49,5cm eli luulisi olevan juuri hyvä. Mutta mutta... lakki ei yhtään veny, mutta mahtuu minun n. 56 senttiseen päähän ja P:n päässä pyörii vaan ympyrää. Mikä masennus. Pitää koittaa löytää toinen ohje jolla tekee pienemmän ja laitan tämän odottelemaan jos isompana kelpais P:lle.

 Norsukankaita on tullut ostettua muutamia kun ovat niin hauskoja ja P tykkää niistä. Molemmat on kokoa 92cm ja tehty 98cm vaatteita käyttävälle. Molemmat on reiluja vielä, joten ob:n kaavat on kyllä tosi reiluja.

Ylemmästä otin 9cm mitasta pois niin että siitä tuli tunika/t-paita. Pitkänä mekkona näytti vähän yömekolta. Näin on hyvä niin sukkisten kuin farkkujenkin kanssa :)

Alempi oli muuten ihanan nopea surautus, mutta nepparit(!), voi että osaskin ottaa päähän. Kaikki muut meni niin nappiin, mutta kaksi viimeistä meni vinoon ja iski jo kamala epätoivo että täysin valmis vaate pitää nakata nyt roskiin. Onneksi kysyin apua ja ruuvimeisselillä lähti nepit kohtuu siististi irti ja nyt on uudet nepit paikallaan :) Tästä tuli tosi kiva tunika- mekkonen.


Pesukarhu tunika on ollut valmiina jo hieman pitempään ja tämä on ollut tekeilläkin jo pitkään, mutta viimein valmis. Pikkuinen tasku piti tehä eteen pienille aarteille. Reunustin taskun pitsillä. Pitsi on nättinä yksityiskohtana, mutta myös peittämässä pientä reikää jonka onnistuin leikkaamaan taskun viereen leikkoessani ylimääräisiä saumanvaroja pois.

Taas on läjä valmiina, mutta toinen samanmoinen (ellei enemmänkin) odottelee puoli valmiina ja moooonta kangasta odottelee leikkaamista vielä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti