sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Ompeluksia

Taas on tullut ommeltua. Kokoajan on tekeillä vähintään kolme vaatetta kerrallaan joten näitä riittäisi kuvattavaksi enemmänkin, mutta tässä nyt taas muutama :)

 Kevääksi tuli takki ommeltua. Puuvillaa päältä ja vuorena. Takissa on pitkät hihat joten menee vielä syksylläkin hyvällä tuurilla. Kevät/kesä takiksi kuitenkin tarkoitettu kun ei ole kummempaa vuorta.
 Kuvaus sessio oli jokseenkin vauhdikas :)

 Sain ostettua vanhat rattaat netti kirppiksen kautta ja päällystin ne uusilla kankailla. Tämä kangas oli kirpparilta ostettu testi kangas ja oikea kangas on vielä leikkaamati. Tämä on vahakangasta joten on helppo pyyhkiä nyt keväällä tulevat liat pois. Kaavaa pitää kavennella joten hyvä että tein testi kappaleen.
Eihän nämä tällaiset rattaat ole yhtä hyvät kuin meidän emmaljungat, mutta on pienemmät kuin isot yhdistelmärattaat joten kesäksi tulevat käyttöön. P on jo niin iso ettei tarvi enään kohta rattaita, mutta pitkillä matkoilla on hyvä olla mukana tai joutuu kantamaan sylissä (kantoreppu olisi tietty hyvä tässä vaiheessa) joten kärryt kulkee vielä mukana ainakin tämän kesän.

 Osallistuin fb:ssä olevaan ompelusivuston haasteeseen. Haasteena on joka perjantai tehdä kahdessa tunnissa märätyistä materiaaleista jotain kivaa. Edellisellä kerralla oli raita kangas ja nyt oli puuvilla. Materiaalia pitää käyttää joko kokonaan työhön tai osittain. Ja viime hetkellä tulee yllätysmomentti joka tälläkertaa oli joku nauha. Minulla oli ideana mekko kanttinauhoilla joten nauhat oli listalla jo valmiiksi.
Ihan ei tullut valmista kun kaavat olisi saanut olla valmiina, mutta hoksasin sen liian myöhään ja aloin piirtelemään omasta päästäni kaavoja aloitus ajan jälkeen. Valmista ei siis tullut, mutta melkein. Toinen kantti jäi kääntämättä toiseen kertaan ja helma kantti jäi ompelematta. Helmaan ei kyllä ole tarpeeksi kanttia joten joko pitää mennä ostamaan lisää tai sitten pitää vain kääntää helma, mikä ei sekään olisi huonompi idea.
Keskeneräisen sovitusta :)

2 kommenttia: