tiistai 16. huhtikuuta 2013

Puhetta

Meilä on alettu puhumaan yhä vaan enemmän. kauan kesti puheen alkaminen, mutta pikkuhiljaa tasaisesti on alkanut tulemaan juttua enemmän ja enemmän. Voi olla että suurimman osan jutuista ymmärrän vielä ainoastaan minä (koko päivä kun ollaan kahestaan niin alkaa yhteinen kieli löytymään kummasti). Mutta hyvää vauhtia muutkin alkavat ymmärtää.
Tämän hentken lempi sana taitaa olla "auttaa, (h)jooko?". Joka asiassa olisi kiva auttaa ja aina tuo jooooko, tulee perässä. Ollaan opeteltu myös pyytämään että saisinko. Yleensä pyyntö kuulostaa tälle "(h)saisin, Joo!" Eli ei ihan nappiin. mutta nyt olen muutaman kerran kuullut niiiiin sydäntä särkevän pyynnön pienen lapsen äänellä "äiti, haitinko, jooko..?" ja koiranpentu silmät napittamaan viiden sentin päähän omistani :) Kyllä se osaa kietoo äitinki pikkusormen ympäri. Isä on jo kiedottu.

Osaa muuten vielä kiukutella aika lahjakkaasti. Lempi puuhaa on juosta karkuun, heittäytyä makarooniksi, päristellä ja sylkeä ja kaiken keskellä nauraa kuin olisi elämänsä hauskinta aikaa. Hokee vaan että hauskaa. Toinen mitä on oppinut sanomaan on "iikee" eli ilkee. Haluaa olla ilkeä ja käyttäytyy sen mukaisesti. Kertakaikkisen raivostuttavaa pukemisen yhteydessä kun mikään harhautus ei auta. toinen mikä ärsyttää on nämä kaiki yhdessä julkisella paikalla. Vaihe. kyllä. mutta tällähetkellä se on koko elämä joten pännii. Pitää vaan niinä hetkinä miettii sitä koiranpentu ilmettä ja vienoa pyyntöä ;)

yoshi on kiva peli ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti