keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Ompeluksia

Tuli taas tuhottua vatteita. Penkoi oman kaappini perusteellisesti läpi kun vaihdettiin makuuhuoneiden paikkoja ja sieltä löytyikin muutama minulle sopimaton paita. Kaksi saman tyylistä raita paitaa pääsi siis saksien alle.
Ajattelin tehdä kokonaan tummansinisen mekon, mutta kun kangasta ei tosiaan ollut kuin yhden kapean pitkän paidan verran niin ei siitä oikein repinyt kuin yhden puolen verran kangasta. Mekon piti olla t-paita mallinen, mutta jollakin tuli ajatuskatkos kaavoja piirtäessä niin kainaloiden kohdalla ei ole yhtään saumanvaraa... :) Mutta meneehän tuo noinkin. Pitäisi jotkut kantit siihen ommella, mutta toistaiseksi annan olla tuollaisena kun ei ole kivaa resoria jota siihen laittaisin. Kaula-aukko jouutuu kanssa odottelemaan. Helman jätän luultavasti kokonaan kääntämättä. Katsotaan mitä vielä keksii :)

Päällä ollessa sitä ei huomaa, mutta jouduin tekemään etuosan kahdesta kappaleesta ja vaikka kuinka yritin niin raidat ei menneet ihan kohikkain. Rypytyksen ansiosta juurikin se kohta menee niin piiloon ettei virhettä voi nähdä kuin levittämällä mekon käsillä. Mekkoa ei muutenkaan ole tehty ohjeen mukaan muuten kuin kaavat leikattu mallista. Kasattu oman pään mukaan.Toinen projekti oli pikkuinen mekko jonka löysin kirpparilta. Oliskohan ollut kokoa 80cm. Halusin siitä P:lle pipon. Kangasta jäi hyvin niin että sain nukelle samanlaisen pipon (tuli liian lyhyt vaikka luulin tekeväni ekstra ison) ja kun kangasta jäi vielä enkä tiennyt mitä muuta tekisin niin tein sitten pikkuvauvan käteen sopivat tumput. Niistä puuttuu vielä resori. Odottelevat oikean väristä. Kattoo sitten mitä niille tekee. Joko nukeille, säilöön tai odottelemaan että pääsevät jollekkin vauvalahjaksi. Ken tietää, mutta suloiset niistä mielestäni tuli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti