keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Vauva aikaa osa 1

Elikkäs näyttää siltä että meidän kuvat ovat saavuttamattomissa vielä hyvän hetken niin alottelenpa tätä postausta kuvilla jotka ehdin siirtää ennen nassin pois menoa :) Ja aloitetaan iiiihan alusta.
Osa 1 siis...

Peppi syntyi vähän jälkeen lasketun ajan 2010 hellekesällä heinäkuussa. Meillä kävi tuuri kun oltiin nukuttu hyvä yö (minkä lajan vispaukselta olin saanut) ja aamu oltiin saatu herätä normaalisti. Peppi päätti ilmottaa tulostaan vasta puolilta päivin ja silloinkin vaan potkimalla kalot auki (keskellä kauppaa). Mentiin siis sairaalaan kaikessa rauhassa ootteleen Peppiä. Tyttö tulikin saman päivän iltana syliin asti. Saatiin perhehuone eli isi oli mukana alusta asti.Peppi kellastu alussa joten joutui olemaan vuorokauden sinivalosaa. Sidettä ei saanut ottaa pois silmiltä ollenkaan joten Peppi oli sokkona vuorokauden läpeensä (julmaa ja täysin tarpeetonta). Onneksi ei tarvinut sen kauempaa olla ja päästiinkin kotia heti sen jälkeen (meidät heitettiin periaatteessa ulos ja kyseltiin koko ajan että eikö olla jo lähetty kun seuraava olisi jo tulossa)


Kotona otettiin vähän takapakkia kun Peppi oli syönyt sairaalassa pelkkiä luovutusmaitoja ja mitä minulta sai ja kotona sitten alettiinantamaan heti kaveriksi korviketta (ei saanut tarpeeksi minulta) niin heti seuraavana päivänä oli maha ihan kamalan kipeä Pepillä ja sitä valitteli niin ettei meinannut saada nukuttuakaan. Onneksi se sitten kuitenkin rauhoittui. Olisikohan Peppi ollut parin viikon ikäinen kun luin jotain juttua ja siinä joku sanoi että tasan viiden viikon iässä heillä oli alkanut koliikki. Vitsailin sit isille että mitä jos meilläkin alkaa koliikki just tasan viiden viikon iässä. Vitsinä sit naureskeltiin. Ei naurattanut enään kun Peppi täytti viisi viikkoa...

Meille kotiutui siis koliikki. Yöt isi kantoi kannettiin vuorotellen itkuista vauvaa jolla maha oli kamalan kipeä. Inhottavaa kun ei osaa auttaa. Käytiin kylvyssä hyvinkin useasti, turvakaukalossa heijattiin, mahallaan pidettiin, jumpattiin, kannettiin pystyssä, kannettiin mahalleen, heijattiin, pompittiin. kokeiltiin kaikki keinot mitä neuvottiin. Jopa auto kyytiä yhtenä erittäin epätoivoisena yönä. Kyllähän se sinne nukahti mutta heräsi kun auto pysähty. Jäi viimeiseksi kerraksi. Mutta lopulta koliikki helpotti ja saatiin tyytyväinen tyttö takaisin :)


Peppi tosiaan syntyi kesällä. Sairaalassa oli päällä perus vaatteet ja siinä päällä villavaatteet (siellä kyllä oli ihan pirullisen kylmä kun ilmastoinnissa oli joku vika) niin en sitten osannut oikein pukea Peppiä ulkona. Sisällä oli hihaton body sillä meillä oli  KUUMA. Aivan järetön helle sisällä. Ulos kun lähettiin niin puin yleensä Pepille pitkähihaisen, pitkälahkeiset ja lakin päähän. Niin ja tietysti sukat jalkaan. Ehkä vähän liikaa. Ottaen huomioon että matkusti vaunuissa pehmeässä kantokopassa kannen kanssa. Jouluna vasta tajusin että se kantokassi on oikeasti toppaa... Ei ihme että Peppi muutamaan kertaan valitti oloaan kärryissä. En kyllä enään koskaan ostaisi sellaista koppaa. Ei siitä tiedä mitä sinne pukee päälle.

Kuva ekan neuvola kerran jälkeen. Neuvolatäti sanoi vähän hymyille että kyllä se lapsi vähemmilläkin pärjää. Housut oli vuoritettu :D eipähän tule kylmä pienellä ;)

Meillä Peppi on nukkunut alusta asti omassa sängyssään. Ei äitiyspakkauksessa, ei hienoissa kopissa tai kehdoissa eikä meidän vieressä. Hyvin on mennyt eikä ole mitään ongelmia ollut. Olihan se sänky iso vielä pienelle, mutta kyllä se siellä meni peittoon käärittynä. Joskus toki nukkui meidän sängyssä kun olin nukahtanut kesken yö syötön, mutta siirsin aina takaisin sänkyyn kunhan heräsin.


Jos jotain tavaroita pitäisi hehkuttaa vauva ajalta niin ne olisivat ehkä koliikki keinu sekä auton turvakaukalo (jalalla voi antaa vauhtia tai heiluttaa koko käsivarsien varassa niin johan rauhottuu ;)
Tuttipullot ja juuri se oikea tutti (kokeilin oikeasti KAIKKI läpi kunnes viimeinen malli kelpasi) Olivat kyllä korvaamattomia kanssa.
Rintapumpun kyllä ostaisin paremman. Meillä oli aventin käsikäyttönen ja se vuosi ja valskas ja pisti paljon maitoa hukkaan eikä oikein muutenkaan toiminut niinkuin piti vaikka uutena ostettiin ja välillä saatiin jopa uusia osia siihen.

Mutta tällaista meillä ihan pikku vauvana. Toinen osa siis tiedossa kunhan saadaan kuvia tähän koneelle :)


1 kommentti: